E rëndë: Po shkonte për t’u falur në xhami, 16 vjeçari vr.itet për vd ekje, pla goset rëndë shoku i tij

0
185

Një fëmijë 16-vjeçar ka humbur jetën si dhe një person tjetër është pl ag.osur, si pasojë e zja rrit të hapur nga forcat izraelite, teksa tentonte të kalonte “Murin e Ndarjes” për të falur namazin e xhumasë në Mesxhid-iAksa.

Sipas njoftimit të bërë nga Ministria palestineze e Shëndetësisë, ushtarët izraelitë kanë hapur zj arr ndaj dy palestinezëve të moshës 16 dhe 21 vjeç, të cilët ishin duke përpjekur që ta kalojnë Murin e Ndarjes në jug të Bregut të pushtuar Perëndimor.

Abdullah Ghaith, palestinezi 16 vjeçar ka vd ekur si pasojë e të shtë nave, ndërsa i riu tjetër ndodhet nën kujdesin e mjekëve.

Izraeli, me anë të “Murit të Ndarjes” pengon hyrjen e meshkujve të moshës nën 40 vjeç në Kuds nga Bregu Perëndimor.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here