A prishet agjërimi nga gëlltitja e pështymës dhe e gëlbazës?

0
96

Pyetje: ”A prishet agjërimi i Ramazanit nga pështyma? Fakti është që mua më del shumë pështymë nga goja, veçanërisht kur lexojë Kuranin në xhami, e cila edhe më bezdis.”

Përgjigje: ”Që agjëruesi të gëlltit pështymën e tij kjo nuk ia prish atij agjërimin, pavarësisht nëse pështyma të cilën ai e gëlltit është shumë apo pak dhe pavarësisht nëse kjo ndodhë në xhami apo jo.

Megjithatë, nëse është një kelbaz shumë i madh dhe rrëshqitës nuk duhet ta gëlltisësh atë dhe nxjerre jashtë, ose hudhe në një facoletë nëse je në një xhami.”

Burimi: “Komisioni i Përhershëm për Kërkime dhe Fetva”, nr (10/270)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here