Kosova mund ta furnizojë për 500 vjet tërë Evropën me këtë burim natyror

0
239

Burime natyrore janë me bollëk në Kosovë. Kosova është e pasur me linjit dhe minerali si: qymyr, zink, plumb, argjend dhe krom, por ka gjithashtu dhe tokë bujqësore productive. Madje, ka aq shume rezerva te linjitit sa do të ishte në gjendje të furnizojë tërë Evropën për 500 vjet, shkruan Gazeta Metro.

Kosova është sidomos e pasur me qymyr, e treta në Evropë me rezerva. Posedon rreth 14.700 miliard ton linjti në rezerva, që e rendit Kosovën të pesten në botë. Gjithashtu ka rezerva prej 1 trilioni në minerale si: alumin, ari, plumb, zink, bakër, boksit, magnez, etj.

Kosova gjithashtu posedon rezerva të azbestit, kromit, gurit gëlqerorë, dhe kuarcit. Ndonëse shumica e burimeve natyrore të Kosovës ende mbesin të papërdorura, rezervat e tyre të mëdha kanë një potencial të madh për zhvillime të ardhshme, siç e ka vlerësuar Banka Botërore./gazetametro.net

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here