Kjo gjë ju ndodh 30 sekonda para vdekjes (Foto)

0
291

Jeta pas vdekjes është diçka që të gjithë i frikësohemi. Edhe në qoftë se jemi fetar apo ateist, fakti që ne nuk dimë se çfarë ndodh pasi vdesim është mjaft e frikshme.
Disa njerëz që kanë përvoja të ngjashme me vdekjen ose nga përvoja trupore kanë pohuar se kanë parë dhe përjetuar gjëra të ngjashme, si p.sh: një dritë e bardhë pas shkëputjes nga trupi, apo kur jeta kalon me shpejtësi përpara syve.

Njerëzit të cilët kanë përvoja të tilla priren ta atribuojnë atë në një qenie më të madhe ose më të lartë. Shkencëtarët argumentojnë se në shtetet e traumave (siç janë përvojat pranë vdekjes), gjëndra pineale lëshon një kimikat të fortë psikodelik të njohur si ‘DMT’ që mund të shkaktojë këto përvoja, transmeton gazetametro.net

Por ajo që është po aq konfuze është ngjashmëria midis përvojave të njerëzve. A sjellin të gjitha udhëtimet e ashtuquajtura ‘DMT’ të njëjtat halucinacione? Apo këto kimikate janë vetëm një paraqitje e shkurtër në botën përtej?

Kjo është ajo që ndodh me trurin tuaj rreth 30 sekonda para se të vdisni.
Ajo që i ndan njerëzit nga kafshët e tjera nuk është thjesht madhësia e trurit, është efikasiteti ose aftësitë e trurit të njeriut.

Mbështjellësit ose format të ngjashme me ‘rrudhat’ e trurit të njeriut janë ato që krijojnë “fuqinë përpunuese” të superioritetit apo aftësive (kur krahasohet me kafshët tjera) me trurin njerëzor. Mbulesat e turit të njeriu lejojnë më shumë sipërfaqe edhe në një hapësirë kompakte duke krijuar më shumë energji.

Kafshët si elefantët dhe Primatët( një lloj majmuni) kanë mbështjellës të trurit të ngjashëm me njeriun që tregon kështu një inteligjencë më të lartë të këtyre kafshëve.

Delfinët në fakte kanë më shumë forma të ‘rrudhave’ në trurin e tyre sesa njerëzit që mund të shpjegojnë aftësinë e tyre për altruizëm dhe gjuhë.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here