Vajza nga Gjilani, inxhiniere e kompanise gjigande të Bill gates Microsoft

0
137

Vajza nga Gjilani, Teuta Hyseni, është një nga femrat më të sukseshme në San Francisco të Kalifornisë. Ajo është inxhiniere e sigurisë në kompaninë e Bill Gates, në gjigantin Microsoft.

Teuta Hyseni, është inxhiniere e Sigurisë në projektet kryesore të Microsoft-it për sigurinë e aplikacioneve, duke vlerësuar defekte të mundshme brenda aplikacioneve, duke shqyrtuar arkitekturën e aplikacionit etj. Për më tepër, Hyseni është e përkushtuar për edukimin e të tjerëve mbi kërcënimet e sigurisë dhe praktikat më të mira në biseda të ndryshme, shkrime, dhe në programe të mentorimit.

Duke nohur kontributin e saj në industri ajo është nominuar si Kampion i Sigurisë të Vitit në “ëomen in IT Aëards 2018 Series”.

Si pjesë e pasionit të saj për industrinë e teknologjisë dhe inovacionit, Teuta dhe mentoret e saj, ajo fitoi vendin e parë në ëorld Blockchain Hackathon në Forumin Ekonomik Blockchain 2018, një garë e klasit botëror.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here